Üniversitemizin PİKOM Ekibi Arı Yetiştiricilerini Ziyaret Etti

YÖK tarafından koordine edilen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı" Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında seçilen 5 pilot üniversiteden biri olan Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi (PİKOM) ekibi tarafından programın ana başlıklarından biri olan; Arı ve Arı Ürünleri başlığı kapsamında Bingöl’ün Solhan İlçesine bağlı Hazarşah köyüne bir araştırma gezisi düzenledi.

PİKOM Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral başkanlığındaki PİKOM ekibi, program kapsamında bölgedeki arı yetiştiricilerini ziyaret ederek, Pilot Üniversite kapsamında yürütülen program içeriğine yönelik detaylı bilgiler verdi. Arıcıların sorunları hakkında bilgi alan ekip, bu sorunların çözümü ile ilgili öneriler sunarak, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca Mevcut arı ve arı ürünlerinin potansiyeli değerlendirilerek, bölgedeki arıcılardan ana arı ve arı yetiştiriciliği, arı ürünlerinin üretilmesi ve bal sağımı gibi işlemler de yerinde incelenerek bilgiler alındı.

Üniversitemiz PİKOM ekibince yapılan bu inceleme ve gezi ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren bölgedeki arı yetiştiricileri, bu tür ziyaretlerin daha sık yapılması dileğinde bulundular.