2018 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği Başvuruları

Yükseköğretim Kurulu tarafından 27 Haziran 2018 tarih ve 30461 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren (Yeni) Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği hükümleri uyarınca üniversitemiz öğretim elemanlarının Akademik Teşvik Ödeneği başvuruları 02-15 Ocak 2019 tarihleri arasında alınmaya başlanacaktır. Başvuru sahiplerinin, eksik ya da yanlış beyanda bulunmaması için aşağıdaki linklerde yer alan yönetmeliğin son derece dikkatli bir şekilde okunması büyük önem arz etmektedir.

Yukarıda belirtilen tarih aralığında gerçekleştirilecek olan akademik teşvik ödeneği başvurularında yalnızca 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilmiş olan faaliyetler beyan edilebilmektedir. Başvuru sahiplerinin, aşağıdaki linklerde yer alan matbu başvuru formunu kullanarak başvuru yapmaları zorunludur. Başvuru formlarının bilgisayar ortamında doldurulması, çıktısının alınarak imzalanması ve başvuruların ekine YÖKSİS başvuru çıktısının eklenmesi gerekmektedir. Araştırıcının YÖKSİS çıktısı ile başvuru formundaki beyanları arasında tutarsızlık tespit edilmesi halinde YÖKSİS verileri dikkate alınacağından, YÖKSİS özgeçmişlerinin güncel tutulması büyük önem arz etmektedir. Başvuru sahipleri ayrıca, beyan ettikleri tüm faaliyetleri resmi belgelerle kanıtlamak zorundadır. Belgelendirilmeyen faaliyetler dikkate alınmayacaktır.

Akademik teşvik başvuruları, başvuru sahibinin kadrosunun bulunduğu bölüm veya program başkanlığına ve öngörülen takvim içerisinde yapılacaktır. Akademik teşvik başvuru ve değerlendirme takvimine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. İlgili bölüm veya program başkanlıklarında kurulacak olan Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu tarafından incelenecek olan başvurular, başvuru ve değerlendirme takviminde öngörülen süre içerisinde incelenecek ve aşağıdaki linklerde yer alan ve matbu olarak hazırlanmış Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu Karar Tutanağı Formu kullanılarak kapalı zarf içerisinde bağlı bulunulan dekanlık veya müdürlük kanalıyla üniversitemiz Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonuna ulaştırılacaktır. Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu Karar Tutanağı Formunun da bilgisayar ortamında doldurulması ve çıktısı alındıktan sonra başkan ve üyeler tarafından imza altına alınması gerekmektedir.

Akademik teşvik başvuruları sonuçlandırıldıktan sonra, teşvik ödeneği almaya hak kazananların listesi üniversitemiz web sitesinden ilan edilecektir. 2018 yılı performanslarına dayalı akademik teşvik ödemeleri, 15 Şubat 2018’den itibaren 12 ay boyunca başvuru sahiplerinin maaşlarına yansıtılacaktır.

Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunu

NOT:Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından başvuru hazırlama dosyası kısa sürede hazırlanıp web sayfasında ayrıca ilan edilecektir. Dosya düzeni ve dosyalama şekli daha detaylı verilecektir.

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğine ulaşmak için tıklayınız.

Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu Karar Tutanağı Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.