Bizde CV'niz Olsun

2017 yılında kuruluşunun 10. yılını kutlayan Bingöl Üniversitesi, ülkemiz genelindeki akademik yeterlilik ve vizyon sahiplerini birlikte çalışmaya davet ediyor.

15.000 öğrencisi ve 500 öğretim elemanı ile 22 akademik birimde eğitim veren üniversitemiz, bünyesinde çalışmayı cazip hale getiren pek çok önemli gerekçeye sahiptir:

(i) Pilot Üniversite: Bingöl Üniversitesi, 2016 yılı Kasım ayında YÖK tarafından “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi çerçevesinde beş pilot üniversiteden birisi olarak seçildiği ilan edilmiştir. Üniversitemiz bu programa “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” genel başlığı altındaöncelikle “Arı ve Arı Ürünleri” ile “Ekonomik Değeri Yüksek ve Endemik Bitkilerin Tespiti ve Değerlendirilmesi”projeleriyle dâhil olmuştur. Dolayısıyla üniversitemizin akademik geleceği bu proje merkezinde ihtisaslaşma sürecine girmiştir. Projenin başarısı aynı zamanda bölgenin kalkınmasına da imkân sağlayacaktır.

(ii) Kuzey Irak ve Orta Doğu-Kuzey Afrika kökenli öğrenci potansiyeli: Bingöl Üniversitesi başta Kuzey Irak olmak üzere çevre coğrafya ülkeleri kökenli öğrencilere lisansüstü eğitim vermektedir. Şimdilik bazı programlar üzerinden yürüyen bu uygulama yakın zamanda eklenecek yeni programlar ile üniversitemizi daha cazip hale getirecektir. Söz konusu uygulama Bingöl Üniversitesi’ne önemli bir ekonomi ve akademik tecrübe katkısı sağlamaktadır.

(iii) Kıraat İlmi Eğitim Merkezi: Rektörlüğe bağlı olan ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları tarafından üstlenilen kıraat eğitimi yakın zamanda kapılarını açacaktır. Ülkemizde birisi Marmara Üniversitesi’nde diğeri Bingöl Üniversitesi’nde olmak üzere iki kıraat merkezi eğitim verecektir.

Bingöl Üniversitesi, YÖK programına göre “ihtisaslaşma pilot üniversite” projesinin bir unsuru olarak gelecekteki akademik projeksiyonunu daha çok pilot üniversite misyonuna göre oluşturacaktır. Böylece hem bölgesel kalkınmaya akademik temelli bir katkı sağlamış olacak hem de ihtisaslaştığı alanda en yetkin TEKNOKENT projesini başlatmış olacaktır. Bunun yanında diğer eğitim birimlerimiz de akademik perspektifi olan, uluslararası gelişmeleri takip edip katılımcı refleks gösteren, AR-GE merakı olan genç ya da tecrübeli bilim adamlarına açıktır.

Bingöl Üniversitesi alt yapısını tamamlamış kampüs ve lojmanları, araştırma merkezleri, laboratuvarları ve kütüphanesi ile idealist gençler ve tecrübeli akademisyenler (Öğretim Üyesi / Araştırma Görevlisi / Öğretim Görevlisi / Okutman / Uzman) için açık bir çağrıda bulunmaktadır.

YÖK CV Formatı için lütfen tıklayınız.

CV'nizi yüklemek için lütfen tıklayınız.