Turnitin İntihal Tespit Programı İle İlgili Önemli Duyuru

ULAKBİM tarafından yapılan kontrollerde Üniversitemizde Turnitin programının kullanımında Üniversitemize ait olmayan dokümanların (yüksek lisans ve doktora tezleri, ödev vb.) ve Üniversitemizde görev yapmayan kullanıcılara ait dokümanların (yüksek lisans ve doktora tezleri, ödev vb.) Turnitin’e yüklenerek tarandığı tespit edilmiştir.

Kotalar yıllık belirlendiği için kota aşım durumunda Üniversitemize ek kota desteği sağlanmayacaktır. ULAKBİM tarafından tanımlanan kotaların sınırlı olması ve yılın bitmesine daha 6 ay olması sebebiyle kullanımlara dikkat edilmesi gerekmektedir

Hatalı ve yanlış kullanımların devam etmesi durumunda bir sonraki aşamada ULAKBİM tarafından Üniversitemizin Turnitin kullanımının durdurulmaması için akademisyenlerimizin hassasiyet göstermelerini rica ederiz.

Saygılarımızla.