“Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Yönetim Sistemi (AYDEP)” Tanıtıldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından geliştirilen “Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP)” bilgilendirme toplantısı 16 Şubat 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Üniversitemiz senato üyeleri katıldı.

“Mükemmeli Yakalamak Her Zaman Hedefimizdir”

Projenin tanıtım konuşmasını yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, AYDEP’in yükseköğretim sistemine kalite getirmek için ortaya çıkan bir yazılım oluğunu kaydetti. Uzaktan eğitimde hedeflerle ölçmelerin birbirini teyit etmesinin zor olduğunu belirten Karakaya, doğru müfredat, doğru kazanım ve doğru ölçme yapıldığında sistemin doğru işlediğini vurguladı. Tüm bunların bir araya gelmesiyle de doğru yeterliliğin kazanıldığının altını çizen. Prof. Dr. Karakaya,  AYDEP’in standartlara ve düzeye göre soru sorulabildiğine ve aynı düzeyde ölçme yapılabildiğine dikkat çekti ve mükemmeli yakalamak her zaman hedefleri olduğunu belirtti.

Programda ayrıca Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek “AYDEP ve Eğitimde Kalite Güvence Sistemi” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Eğitimde Kalite Güvence Sisteminin üç sacayağı olduğunu belirten Şimşek, bunların ‘Tasarım Kalitesi’ (program, insan kaynağı, fiziksel ortamlar), ‘Uygulama Kalitesi’ (amaçlara uygun etkinlikler, standartlara uygun süreçler), ‘Kullanım Kalitesi’ (mezunların sektördeki karşılığı, istihdam kurumlarından alınan geri dönütler) olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şimşek, program sonunda Üniversitemiz senato üyelerinin AYDEP Öğrenim Sistemi ile ilgili sorularını cevapladı.

Sunumların yapılması ve soruların cevaplanmasının ardından toplantının kapanış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak; “Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) sistemini gerçekleştirdiklerinden dolayı başta Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere projede emeği geçen herkesi tebrik ederim. Verilen bilgilerden dolayı teşekkür ederim” dedi.