Bingöl Üniversitesi Arıcı Eğitimlerine Devam Ediyor

Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması programı kapsamında birçok çalışmaya öncülük eden Üniversitemizin Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkez Müdürlüğü, Bingöl İli Merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren arıcılarla sezonun ilk bulaşmalarını gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Arıcılık, Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkez Müdürlüğümüz Öğr. Gör. Mehmet Ali Kutlu, Arıcılık programından Dr. Ögr. Üyesi Duygu Nur Çobanoğlu, Öğr. Gör. Münire Turhan, Öğr. Gör. Nevzat Çaglayan, PİKOM Birimi ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi akademisyenleri Solhan, Karlıova ve Genç ilçesinde faaliyet gösteren arıcılar ile programlı bir şekilde bir araya geldi.

Programlarda, Kalkınma ve İhtisaslaşma programı kapsamında yapmış olduğu çalışmalar arıcılarla paylaşılarak, üreticilerin sorunları dinlendi. Programlarda, katılımcılara arıların beslenmesi ve arı hastalıklılarıyla mücadelede uygulanabilir arıcılık yöntemleri bilgilendirmeleri yapıldı.