Bingöl Üniversitesi Kuluçka Merkezi Hizmete Başladı

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Kuluçka Merkezi hizmete girdi. Kuluçka ünitesi ile Bingöl’de bulunan yetiştiricilere büyük kolaylık sağlanacak. Bingöllü yetiştiriciler istedikleri zaman kuluçka ünitesinden faydalanabilecek.

Kuluçka Merkezi hakkında bilgi veren Ziraat Fakültesinden yapılan açıklamada, “Kuluçkacılık işlemi ve kuluçka makinelerinin kolaylıklarından faydalanmak üzere Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde kuluçka ünitesi kurulmuştur. Bu ünite vasıtasıyla ilimizde bulunan yetiştiricilere de büyük kolaylık sağlanacaktır. Yetiştiriciler istedikleri zaman kuluçka ünitesinden faydalanabilecekler. Tesisimiz, bu şekilde ilimizde kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin gelişmesine büyük kolaylık ve katkı sağlamış olacaktır” ifadelerine yer verildi.