Bingöl Üniversitesi Personeline Antalya’da Eğitim

Bingöl Üniversitesi’nin 55 akademik ve idari personeline TS EN ISO 9001 Belgesi alma süreci kapsamında Antalya’da 2 günlük “İç Tetkik ve Dokümantasyon Eğitimi” verildi. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın açılış konuşmasıyla başlayan eğitim, TSE Genel Sekreter Müşaviri ve Kalite Yönetim Sistemi Baş Müşaviri Arif Gani tarafından verildi.

Daha önce TS EN ISO 9001 Belgesi alma süreci kapsamında Bingöl Üniversitesi’nde verilen Kalite Yönetim Sistemi, Risk Tabanlı Proses (Süreç) Eğitimi ve Temel Eğitim programının devamı mahiyetinde olan "Kalite Yönetim Sistemi ve Dokümantasyon Eğitimi" Antalya’da düzenlenen ve Üniversitemizin üst yöneticilerinin de katıldığı güzel bir organizasyonla devam etti. Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Olgun, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Meral, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Yasin Erdoğan, akademik ve idari birim amirleri ile personelimiz katıldı. İki gün süren eğitim programının ilk gününde “İç Tetkik Eğitimi” verilirken, ikinci gününde “Dokümantasyon Eğitimi” verildi.

Antalya'da gerçekleştirilen "Kalite Yönetim Sistemi ve Dokümantasyon Eğitimi" semineri, Üniversitemiz Rektör'ü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın konuşmasıyla başladı. Konuşmasında eğitimin yenilenmek ve kurumsallaşmak adına önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çapak, “Eğitim ve öğrenme yaşam boyu sürüp gider. Özellikle kurumsallaşma sürecinde bu eğitimi çok değerli buluyorum. TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardıyla birlikte gelen yenilikleri öğrenme ve uyum sağlamak ve TS EN ISO 9001 Belgesi almak Bingöl Üniversitemiz için önemli. Bu eğitimi TSE gibi uzman bir kurumla tam iş işbirliği içerisinde sürdürüyoruz. Yeniliklere adaptasyonla daha da güzel çalışmalara imza atacağız. Bu eğitimler ile Üniversitemizin TS EN ISO 9001 Belgesi alma süreci de başlamış oldu. Bu belgenin alınması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacına ulaşacağımıza da inanıyorum. Böylece Üniversitemizin idari mekanizması, uluslararası bir standart bağlamında ve kalite süreci içinde daha fonksiyonel bir niteliğe doğru ilerleyecektir. Eğitim programını zaman içinde ilgili tüm personelimize vermeyi de planlıyoruz” diye konuştu.

Üniversitemizde daha önce de Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, Risk Tabanlı Proses (Süreç) Eğitimi ile başlamıştı. Antalya'da devam eden İç Tetkik Eğitimi ve Dokümantasyon Eğitimi ile sona erdi.