Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Üniversitemiz Teknik Bilimler Dergisi 8 Eylül 2020’de yayın hayatına başladı. Elektronik ortamda yayın hayatına adım atan dergide, ülkemizden ve dünyanın her yerinden gelen Mühendislik, Ziraat, Veterinerlik ve Fen Bilimleri alanında özgün ve yayımlanmamış orijinal makale, derleme, teknik not, editöre mektup, tartışma ve vaka takdimi gibi çalışmaları yayınlayarak,  elde edilen bilimsel bulguların geniş kitlelere ve okuyuculara ulaştırılması amaçlanıyor.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, yayın hayatına ilk adımı atan Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Dergisi’nin bilim dünyasına önemli katkılar sağlayacağına vurgu yaparak, derginin ilim dünyasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Dergimiz, Disiplinlerarası Anlayışla Hareket Edecek

Teknik Bilimler Dergisi Editörü Doç. Dr. M. Akif Akyol, Ülkemizde bilimsel yayıncılığın hızla gelişmekte olduğunu dolaysıyla süreli yayınların sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çekerek,  “Akademik süreli yayıncılık da bu artışın doğal sonuçlarındandır. Eylül 2020’de yayınlanan ilk sayısı ile yayın hayatına başlayan dergimizle, çok değerli araştırmacıların, bilim insanlarının ve okurların karşısına çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bilimsel bir disiplin içerisinde hareket eden dergimiz, uluslararası indekslerde taranmak için azami gayret göstermektedir” dedi.

Doç. Dr. Akyol, “Türkiye’de yayın yapan birçok üniversitenin akademik dergileri gibi bizim dergimiz de çok-disiplinli ve disiplinlerarası anlayışla hareket etmektedir. Bu anlayışla dergimizin yayın kurulu, bilimin bütün sahalarından ve alt disiplinlerinden bilimsel nitelikli yazıları İngilizce veya Türkçe olarak yayınlamak üzere her iki dilde de kabul etmektedir” şeklinde konuştu.