Bingöl Üniversitesi’nde Dezenfekte Çalışmaları Periyodik Olarak Devam Ediyor

Üniversitemizde Koronavirüs (Covid-19) kapsamında oluşturulan ekipler aracılığıyla dezenfekte çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, pandemiye karşı üniversite olarak gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, “Üniversitemizde ortak kullanım alanlarında temizlik ve dezenfekte işlemleri periyodik olarak devam edecektir” dedi.

Prof. Dr. Çapak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemiz, Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında etkinliği arttırmak amacıyla ilk günden itibaren tedbirlerini alarak, bu doğrultuda faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Koronavirüs tehdidinin ilk ortaya çıktığı andan itibaren hızla hareket ederek gerekli önlemleri alan Üniversitemizde bilgilendirmeler ve alınan önlemlerin dışında dezenfekte ve sterilizasyon çalışmalarına devam ediliyor. Belli aralıklarla yapılan saha faaliyetleriyle tüm akademik ve idari birimler, üniversite kütüphaneleri,  laboratuvarlar, toplantı salonları, konferans salonları, bireysel ve ortak kullanıma açık alanlar ve sosyal alanlar özel giysili ve tam teçhizatlı personel tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.   Birimlerin girişler başta olmak üzere çeşitli noktalarına el dezenfektanları da yerleştirilerek, personelimizin kullanımına sunuldu. Çalışmalar, Üniversitemiz Koronavirüs Önleme Komisyonunun kararı doğrultusunda İdari Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ekipler tarafından periyodik bir şekilde sürdürülüyor.”