Bingöl Üniversitesi’nde Fidan Dikimi

Kampüs alanıyla özel üniversiteleri kıskandıracak yeşilliği ve güzelliği ile öne çıkan Bingöl Üniversitesi, daha yeşil bir kampüs sloganıyla binlerce fidan dikimi ve çiçek ekimi yaptı.  Fidan dikimleri Genç, Solhan, Merkez Kampüs ve çiftlikte gerçekleştirildi.

Her yıl bahar aylarıyla birlikte fidan dikimi gerçekleştiren Bingöl Üniversitesi, bu yıl da binlerce fidanı toprakla buluşturdu.  Üniversitemiz kampüslerine mazı, karaçam, çınar, akasya, altın çanak, erguvan ve dış budak gibi türlerden oluşan fidanların dikimi gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın girişimi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Elazığ Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrası üniversitemize fidan temini sağlandı. Orman Genel Müdürlüğü ve Elazığ Bölge Müdürlüğü fidanlıklarından getirilen fidanlar, kampüslerimizde dikilmeye başlandı. Daha yeşil bir kampüs sloganı ile dikimine başlanan fidanlar kampüse daha güzel bir görüntü de sağladı.

Daha yeşil bir kampüs için fidan desteği veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Elazığ Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ettiklerini ifade eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlüğümüze fidan için talebimiz olmuştu. Onlar da kırmayarak kampüsümüze dikilmek üzere farklı türlerde fidan gönderdiler. Onlara şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.