‘Çocuk Gelişimi Programı Sergisi’ Düzenlendi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından materyal dersi için ‘Çocuk Gelişimi Programı Sergisi’ düzenlendi.

Serginin yapılış amacı hakkında konuşan Öğr. Gör. Suna Tarkoçin: ‘’Okul Öncesi Eğitimde Araç Gereç Gelişimi ve Çocukta Sanat ve Yaratıcılık derslerinde yaptığımız materyal ve projelerin sergilenerek, Okul Öncesi Eğitimde Araç Gereç Gelişimi dersimizde öğrencilerimizle okul öncesi çocuklarına yönelik materyaller geliştirdik. Çocukların bilişsel, psiko-motor, dil, sosyal-duygusal ve özbakım gelişimlerini destekleyen materyaller hazırlayarak dersimizin amacına ulaştık. Çocukta Sanat ve Yaratıcılık dersimizin de ana amacı çocuklara sanatsal bakış açısı, estetik değerler kazandırmak ve yaratıcı düşünebilen geleceğin bireylerini yetiştirebilecek öğretmenler adayları yetiştirmektir. Proje ödevlerindeki amacımız öğrencilerimizin hayal güçlerini zenginleştirmek, yaratıcı düşünmelerini sağlamak en önemlisi de grupla çalışma dinamiği kazandırmaktı. Bu projelerle öğrencilerimiz, kendi hayal güçlerini kullanarak artık materyallerden yaratıcı özgün projeler ürettiler. Proje sonuçlarına baktığımızda bu hedeflerimizin gerçekleşmiş olduğunu görmekteyiz.’’dedi.