“Gıda, Tarım ve Kırsal Kalkınma Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Üniversitemizin yürütmüş olduğu “2021 Bingöl Kardeşlik Yılı” etkinlikleri çerçevesinde,  “Kurumsal Kardeşlik” bağlamında ‘Gıda, Tarım ve Kırsal Kalkınma Çalıştayı’  gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu ile Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen "Gıda, Tarım ve Kırsal Kalkınma Çalıştayı" Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuzun ev sahipliğinde 31 Ağustos Salı günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Başkanlığını Üniversitemiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Nusret Özbayı’ın yaptığı çalıştaya;Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri Dr. Ali Recep Nazlı 'Türkiye'de ve Dünya'da Kırsal Kalkınmanın Geleceği', Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ali Çibik 'Kırsal Kalkınma Yatırımları ve Ekonomik Yatırımlar', Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Muhammed Ali Özdemir 'Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Girişimcilik', Üniversitemiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri Doç. Dr. Erdal Çaçan 'Kırsal Kalkınmada Arı Merasının Önemi', Dr. Öğretim Üyesi Hakiye Aslan 'Gıda İmalat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği', Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Çakır 'Günümüz ve Geleceğin Değişmeyen Gündemi: Gıda Güvenliği' ve Dr. Öğretim Üyesi Nurullah Demir 'Helal Gıda Kapsamında Yağlar, Margarinler ve Yapılan Tağşişlerin Tespiti' konusunda konuşmacı olarak katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, çalıştayın konusunu heyecan verici bulduğunu belirterek, tarımın ve kırsal kalkınmanın ilimiz için daha fazla ön plana çıkan bir konu olduğunu söyledi. Üniversitemiz ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ‘Kardeşlik Yılı’ kapsamında bir araya gelerek güzel bir program yapmalarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Çapak, çalıştayın gerçekleşmesinde emek harcayan herkese teşekkür etti.

“Çalıştay, Bölge Halkına Önemli Katkılar Sağlayacak”

Üniversitemiz Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nusret Özbay, tarımın ilimiz için önemli bir alan olduğunu ifade etti. Özbay, “Özellikle Tarım Bakanlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile kardeşlik yılı kapsamında birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayda akademisyenlerimizin yapmış olduğu çalışmalar ile kurum yöneticilerinin saha çalışmalarının birlikte değerlendirilerek ileriki dönemlerde bölge halkına önemli derecede katkıda sağlayacaktır” dedi.

Çalıştay kapanış ve değerlendirme konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Çaçan, kurumların doğrudan ve dolaylı bir şekilde birbirlerini etkilediğini, kurumların birbirleriyle ilişki içerisinde olması gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Çaçan, çalıştaya teşrif eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci ile diğer tüm katılımcılara teşekkür ederek çalıştayı sonlandırdı.