'İslam'da Şehitlik Ve Şehadet' Konferansı

Bingöl Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen 'İslam'da şehitlik ve şehadet' konulu konferansta konuşan Yazar Faruk Köse, İslam'da şehitlik ve şehadetin önemine değinerek, sadece Allah için ölenlerin şehit olduğunu vurguladı

Erdemli Gençlik Kulübü tarafından Bingöl Üniversitesi eski rektörlük konferans salonunda düzenlenen ‘İslam'da şehitlik ve şehadet' konulu konferans, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Şehit ve şehadet kavramları üzerinde duran Yazar Köse, şahit olmayanın şehit olamayacağını belirterek, “Kim Allah'ın düşmanlarını dost edinirse, Müslümanı tekfir ederse, kâfiri tekfir etmezse kendi şehadetini bozmuş demektir. Allah'tan başka ilah olmadığına şehadet eden bir insan, Allah'tan başkasının koyduğu hükümlere göre düzenlenen bir hayata razı olursa,  şehadetini bozmuş demektir. Allah'tan başka ilah olmadığına şehadet eden bir Müslüman, Allah'ın koymuş olduğu kaide ve kuralları ve Kur'an'ın bir harfini bile reddederse, hakkı batıla karıştırırsa, küfre meylederse, Allah'ın düşmanlarını dost edinirse, Müslümanı tekfir ederse, kâfiri tekfir etmezse kendi şehadetini bozmuş demektir” şeklinde konuştu.

“Şehit sadece kendini, şahit ise bütün insanları kurtarıyor”

Şehidin sadece kendini, şahidin ise bütün insanları kurtardığını vurgulayan Köse, “Yeryüzünde Allah'ın şahidi olan kimse bu şehadetini başka insanlara da anlatmak zorunda. Tebliğ faaliyetleriyle bunu anlatmak ve yaymak zorunda.  Cihat da bir tebliğ faaliyetidir. Cihat ile cinayeti birbirine karıştırmamak gerekir. İşlediği cinayeti cihat olarak, cihat edenin de cihadını cinayet olarak anlatmamak lazım, yaftalamamak lazım. Ganimet ile talanı da birbirine karıştırmamak gerekir. Bidat ile sünneti de karışmamak lazım. Allah Resulünün çizdiği çizgiyi Kur'an ve sünnetin çizdiği çizgi dışında bir eylemi yapman hiç bir zaman cihat olmaz ve sonradan öldüğünde de şehit olamazsın” diye konuştu.

Yazar Faruk Köse'nin konuşmasının ardından, Özlem Ajans sanatçısı Hikmet Kıyançiçek ve ekibinin seslendirdiği ilahi dinletisiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLAR