Kulaklı Orman Baykuşu Üniversitemizde Tedavi Altına Alındı

Bingöl'de yaralı bir halde bulunan ve popülasyonu azalma eğiliminde olan kulaklı orman baykuşu, Veteriner Fakültemiz kliniğinde tedavi altına alındı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde köylülerin yaralı ve bitkin halde bulduğu popülasyonu azalma eğiliminde olan Kulaklı Orman Baykuşu, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi kliniğinde tedavi ediliyor. Avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen dev baykuşa ilk müdahale kliniğimizde yapıldı.

Baykuşun nesli tükenmekte olan Kulaklı Orman Baykuşu olduğunu söyleyen Dr. Öğretim Üyemiz Sami Ünsaldı, “Kulaklı Orman Baykuşu artık nesli tükenmekte olan bir hayvan türüdür. Bu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından bize getirildi. Sağ kanadın iki kemiği birden kırık. Deriyi ve kasları parçalamış durumda. Hayvanı iki gündür elle yediriyoruz, serum takviyesi yapıyoruz. Hipoglisemi dediğimiz yani açlıktan dolayı ölüyorlar. Geldiği an anesteziye alsaydık dayanamazdı. O yüzden hayvanı serum takviyesi ve vitaminle biraz destekliyoruz. Durumuna göre de ameliyata alıyoruz. Bir iki güne eğer istediğimiz gibi olur iyileşirse doğaya salacağız” dedi.