Mehmet Akif’in Mücadelesine Şiddetle İhtiyacımız Var

Üniversitemizde düzenlenen “Müstesna Şair Mehmet Akif” isimli konferansta konuşan Yazar Metin Önal Mengüşoğlu,  Mehmet Akif Ersoy’un hayatını kesitler sundu. Yazar Mengüşoğlu, “Yaşadığımız zaman için de Mehmet Akif gibi birinin mücadelesine şiddetle ihtiyacımız var” dedi.

Üniversitemiz Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenen programa Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Olgun,  İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Müftüsü Mecit Can, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akif’in Boş Zamanı Yoktu

Mengüşoğlu, Mehmet Akif'in düşündüğünü yaşayan ve yaşadığını düşünen biri olduğunu belirterek, "Akif boş zaman kavramına kızardı. O, Allah'tan başkasının önünde eğilmemiş ve hep çalışmıştır. O, Kur'anlı bir evde yetişmiş ve hayatı yalnızlıkla geçmiştir. Mehmet Akif',  yalnız bir adamdı. Akif'te en ufak bir yobazlık, tutarsızlık, yalan ve riya bulunmazdı. Mehmet Akif’e  boş zamanlarında ne yaparsın diye sorumuşlar, çok  hiddetleniyor; ‘benim boş zamanım olmaz ki, Müslümanın boş zamanı olmaz’ diyor.  Allah’ın insana lütfettiği ikramların en büyüklerinden biri zamandır. Çok çabuk geçip gitmektedir. Hepimizin sırtından, omuzlarından, hayatından ve ömründen akıp gitmektedir” diye konuştu.

Bütün Müslümanlar İslam Milletinin Ehlidir

Mehmet Akif’i “Tek başına bir ümmet” olarak değerlendiren Mengüşoğlu, Akif’in İnsani yönünü şöyle anlattı: “Zamansız bir adamdı. ‘Boş zamanlarınızda ne yaparsınız’ diye soranlara set çıkıp ‘boş zamanım yok’ diyen bir kişilikti. Hiçbir zaman şovenist ve faşist olmamıştır. Asla kavmiyetçi olmadı, Milliyetçi kavramını kurmuyorum. Çünkü Millet kelimesi Kur’an’ın kelimesidir. Bütün Müslümanlar İslam milletinin ehlidir. İslam Milleti muhtelif kavimler den mürekkeptir. İkinci Millet küfür milletidir, küfür milleti de muhtelif kavimler den mürekkeptir. Küfür milletinin de içinde Türk, Kürt, Arap, Arnavut vardır, İslam milletinin içinde de Türk, Kürt, Arap, Arnavut vardır. Irka dayalı bir milliyetçiliği hiçbir zaman sevmedi” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLAR