Öğretim Üyemize TÜBİTAK Araştırma Bursu

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veysel Turan, bir yıl süre ile  “Yurt Dışı TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursu” almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Veysel Turan’ın TÜBİTAK 2219- Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında, Avusturya University of Innsbruck, Center for Environmental Research and Biotechnology araştırma merkezinde Prof. Dr. Heribert Insam direktörlüğünde “Organik Atık Kompostlarının Enerji Elde Etmek Amacıyla Biyometanizasyonda Kullanımı ve Oluşan Biyokütle Küllerinin Toprak Biyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi” adlı doktora sonrası araştırma önerisi desteklendi.

Destek kapsamında Yrd. Doç. Dr. Veysel Turan bir yıl süre ile TÜBİTAK doktora sonrası araştırma bursu almaya hak kazandı. Turan, aynı zamanda Innsbruck Üniversitesinde devam eden UFUK2020 (HORIZON2020) kapsamında 5,4 milyon Euro bütçeli “ Residue2heat” adlı projede de araştırmacı olarak yer alacak. (https://www.residue2heat.eu/) Bu çerçevede ileride Bingöl Üniversitesi ve Innsbruck Üniversitesi arasında ortak yapılması düşünülen “atıkların geri dönüştürülerek zengin içerikli gübre elde edilmesi” ile ilgili çalışmalar planlanıyor.