Prof. Dr. Çapak, Kıbrıs’ta Sempozyuma Katıldı

Tertip heyetinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın da bulunduğu “2400. Yılında Aristoteles ve Aristoteles’in Dünya Tefekküründeki Yeri” isimli sempozyum, Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“2400. Yılında Aristoteles ve Aristoteles’in Dünya Tefekküründeki Yeri Sempozyumu” Kıbrıs’ta yapıldı. Tertip heyeti başkanlığını Prof. Dr. Mahfuz Söylemez’in yaptığı ve Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın da tertip heyetinde yer aldığı sempozyuma çok sayıda önemli isim de katıldı.

Sempozyumda ‘Aristoteles’te Önermeler ve Farabî’ye Etkileri’ konulu bir sunum da yapan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, düşünce tarihinde Muallim-ul Evvel olarak isimlendirilen Aristoteles’in önerme konusu hakkındaki fikirlerini değerlendirerek, bunların Muallim-ul Sani olarak isimlendirilen Farabi’ye önemli derecede etkisinin olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Çapak, Aristoteles’te bulunmayan şartlı önermelerin sistemli bir şekilde ilk defa Farabi tarafından ele alındığına da dikkat çekti.

11-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen sempozyuma çok sayıda önemli isim de bildiri sundu. İstanbul Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Ahmet Arslan, Ege Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Hatice Erkızan, Muğla Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Hüseyin Gazi Topdemir, Muğla Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Yavuz Unat, Kastamonu Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Şafak Ural, İstanbul Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Mahmut Kaya, Yakın Doğu Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Ali Durusoy, Marmara Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Bilal Aybakan, Marmara Ünversitesi Öğrt. Üy. Dr. Vedat Kamer, İstanbul Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Siirt Üniversitesi Öğrt. Üy. Yrd. Doç. Dr. Ferruh Özpilavcı gibi alanında uzman bilim insanları sempozyumda sunum yaptı.