Rektör Prof. Dr. Çapak’tan Kıbrıs Barış Harekâtı Açıklaması

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kıbrıs Barış Harekâtının 45. Yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada “Kıbrıs halkını canları ve kanları pahasına kurtaran, bugünlere gelmesine imkân sağlayan aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45'ncı yıldönümüne ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Çapak, “Kıbrıs halkının yaşadığı baskılara, insanlık dışı saldırılara son vermek amacıyla 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen harekât Kıbrıs halkına nefes aldırmıştır. 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı ile Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acılar son bulmuştur. Barış Harekatı sonrasında ulaşılan ve yıllardır devam eden huzur ve güven ortamında çözümü daha fazla arzulayan taraf her zaman Kıbrıs Türk halkı olmuştur. Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanlarına, yazdıkları destandan dolayı minnettarız. Bu anlamlı günde, Kıbrıs’ta İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevi yapmış biri olarak Kıbrıs Türk halkının coşkusunu ve heyecanını yürekten onlarla paylaşıyorum. Tekrar Kıbrıs halkına yönelik zulmü ve acıyı dindirmek üzere harekâta katılıp canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin ruhu şad olsun diyor yaşayan gazilerimize de sağlıklı ömür diliyorum” dedi.