Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 27 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 15:00’da Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Konferans salonunda öğrencilerine “Oryantasyon” eğitimi verdi. Oryantasyon eğitimine; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aydın Şükrü Bengü, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Sidar Korkutata, Öğr. Gör. Ömer Sevgili, Yüksekokul Sekreteri Mesut Yeşilçınar, SHMYO akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aydın Şükrü Bengü, yaptığı konuşmada “Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize hayırlı olsun” temennisinde bulunduktan sonra şehrimiz ve üniversitemizin mevcut yapısı hakkında geniş bir bilgilendirme yaptı. Geçmiş dönemlerde öğrencilerimizin karşılaştığı sorunların, tekrar yaşanmaması için açıklamalarda bulundu. Buna benzer sosyal etkinliklerle sürekli bir arada olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Sidar Korkutata, Öğr. Gör. Ömer Sevgili ve Yüksekokul Sekreteri Mesut Yeşilçınar; Öğrencilere, Öğrenci Bilgi Sistemi’nin nasıl kullanılması gerektiğini uygulamalı olarak anlatarak, ders kayıtlarının nasıl yapılacağını, uzaktan eğitim derslerine nasıl ulaşabileceklerini, öğrencilerimizin okudukları programlarla ilgili ve Bologna Sistemi hakkında geniş bilgi verildi. Üniversitemizin öğrenci değişim programları Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programları hakkında bilgilendirilmede bulunuldu.

Ayrıca Bingöl Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim, Sınav Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmenliği’de öğrencilerimize özet maddeler halinde aktarıldı. Toplantı sonunda öğrencilerin tüm soruları yanıtlandı ve öğrencilerimizin okula bakış açılarını öğrenmek amacıyla “Öğrenci Memnuniyet Anketi” yapıldı.