“Sektör Meclisi” Toplantısı Yapıldı

Üniversitemizde, Bingöl Valisi Kadir Ekinci başkanlığında, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında “Sektör Meclisi” toplantısı yapıldı.

Bingöl Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından finanse edilen Yükseköğretim Kurulu koordinasyonunda sürdürülen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot seçilen Bingöl Üniversitesi bünyesinde her türlü çalışmanın ihtisaslaşma ve bölgesel kalkınmayı daha etkin sağlayacak şekilde yürütülmesi amacı ile ilgili kurum, kurul ve şirket üyelerinden oluşan “Sektör Meclisi” ilk toplantısını yaptı.

Toplantının açış ve selamlama konuşmasını yapan Vali Ekinci, temel amaçlarının Bingöl'ün tüm kurumlarıyla ortak bir hedef doğrultusunda "Bingöllülük" sahip ve şuuru içerisinde İle hizmet etmek olduğunu belirtti.

Üniversitenin tarım ve havza bazlı kalkınma alanında sürdürmekte olduğu çok önemli çalışmaların bu mecliste izleme ve değerlendirme imkânı sağlandığını vurgulayan Vali Ekinci, çalışmalarından dolayı emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise, “Hem Sayın Valimizin hem Rektörümüzün bütüncül bir şekilde titizlikle yürüttükleri çalışmaları takdir ediyoruz. İlimizin gelişmesi ve yarınlarının inşa edilmesinde yürütülen tüm çalışmaları destekliyoruz” dedi.

Rektör Çapak: “Proje çalışmaları sonuç vermeye başladı”

Üniversite olarak Bingöl balı başta olmak üzere diğer arı ürünleri ve endemik değeri yüksek bitkilerin değerlendirilmesi konusunda özveriyle çalışıldığını belirten Rektör Çapak, proje çalışmalarının artık sonuç vermeye başladığını ifade etti.

Bingöl’de 2018’de TR1 bölgesinde bulunan Tunceli, Elazığ ve Malatya’nın ürettiği balın toplamı kadar bal üretildiğine dikkat çeken Rektör Çapak, sektör meclisinin yapacağı değerlendirme ve katkılara her zaman açık olduklarını ve değer verdiklerini söyledi.

Toplantıda sunum yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, 2018 yılı başlayan projelerin mevcut çıktılarını ve 2019 yılında kabul edilen yeni projelerin tanıtımını yaptı. Paydaşların katkılarını önemsediklerini ve her zaman destek beklediklerini ifade etti.

Diğer katılımcıların dilek ve temennilerin dinlendiği toplantı Sayın Vali ve Rektör beyin teşekkürleri ile sona erdi.