Öğrencilere Denetimli Serbestlik Sistemi Tanıtıldı

Bingöl Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından organize edilen Denetimli Serbestlik Sisteminin Tanıtım Paneli yoğun ilgi gördü. Panelde Denetimli Serbestlik Uzmanları, öğrencilere yönelik sunum yaptı.

Bingöl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Denetimli Serbestlik Sisteminin Tanıtım Paneline Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç, Bingöl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Mustafa Koyun, Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Cengiz Yıldız, Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mehmet Karaca, Fakülte Öğretim Üyeleri ve bölüm öğrencileri katıldı.

Panele yoğun ilgi gösteren öğrenciler, Denetimli Serbestlik Uzmanları Psikolog Onur Orak, Öğretmen Mustafa Burakgazi, Sosyolog Sultan Çırağ ve Zülküf Elçi Denetimli Serbestlik Sistemi ile ilgili yaptıkları sunumları can kulağı ile dinledi.

Panelde konuşan sosyologlar, Denetimli Serbestliğin toplum için önemi, kısa süreli hapis cezasının infaz usulleri ve Denetimli Serbestlik yararlanıcılarına yapılan Eğitim-İyileştirme faaliyetlerinin tanıtımını yapıtı. Ayrıca bu bölüm öğrencilerinin mezun olduktan sonra muhtemel çalışma alanları ve çalışabilecekleri kurumların başında gelen Denetimli Serbestliğin, sahada çalışırken teorik bilgilerini pratiğe çevirebilecekleri bir kurum olması nedeniyle denetimli serbestliğin önemi de anlatıldı.

FOTOĞRAFLAR