Üniversitemizde İlk Kez Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası Verildi

Bingöl Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından yabancı uyruklu öğrencilere ve Yabancılara Türkçe Öğretimi Kursunu başarı ile tamamlayan lisans öğrencilerine sertifikaları verildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz'ın katılımı ile düzenlenen törende konuşan Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Irmak, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 10 Iraklı öğrencinin toplamda 600 saat Türkçe dersi alarak ve kur sınavlarını başarıyla geçerek Türkçe yeterlik sertifikasını almaya hak kazandığını ifade etti. "Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" çerçevesinde ise 44 öğrencinin 60 saat teorik, 20 saat staj/uygulama derslerinde başarılı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Irmak, son yıllarda ülkemize yoğun olarak göç eden başta Suriyeli mülteciler olmak üzere yabancı uyruklu vatandaşların topluma kazandırılması noktasında Türkçe öğretiminin öneminin daha da arttığının altını çizdi. Dünyanın farklı ülkelerinden birçok yabancı uyruklu öğrencinin okumak için Türkiye'deki üniversiteleri tercih ettiğini ifade eden Irmak, Bingöl Üniversitesi’ni  uluslararası üniversite yapmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Irmak: “Bu noktada hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen, daima yanımızda olan başta Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Çapak olmak üzere Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz'a, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Abdullah Taşkesen'e teşekkür ediyorum." dedi. Gelecek yıl TÖMER olarak hedeflerinin 50 yabancı uyruklu öğrenci olduğunu belirten Irmak,  uzman öğretim elemanı yetiştirmek için Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programlarını açmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.