Üniversitemize 4 Bin 420 Kontenjan

Bingöl Üniversitesi’ne 2017-2018 akademik yılında 4 bin 420 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yayınladığı 2017 tercih kılavuzunda Bingöl Üniversitesi’ne 2 bin 5’i lisans, 2 bin 415’i de ön lisans olmak üzere toplam 4 bin 420 öğrenci kontenjanı ayrıldı.

“Öğrenci sayımız 16 bin kişiyi aşacak”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “öğrenci kontenjanlarının dolması halinde 2017-2018 akademik yılında öğrenci sayımız 16 bin kişiyi aşacak” dedi. Prof. Dr. Çapak, 2016-2017 yılında 2 bin 258 öğrenci mezun etiklerini söyleyerek, “şu anda mezunlardan sonra üniversitemize kayıtlı 11 bin 798 öğrenci bulunuyor. Bize ayrılan kontenjanların tamamının dolması halinde 2017-2018 akademik yılında öğrenci sayımız 16 bin kişiyi aşacak” şeklinde konuştu. Çapak, “ilimiz nüfusuna oranladığımızda öğrenci sayımızın toplam nüfusun yüzde 10’nunu aştığı görülüyor ve bu da Bingöl’ün bu oranla artık bir üniversite şehri olduğunu gösteriyor” dedi.

İlk kez öğrenci alınacak bölüm ve programlar

Bingöl Üniversitesi’ne 2017-2018 akademik yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO)’nun üç bölümüne ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümüne lisans düzeyinde ilk kez öğrenci alınacak.

2017-2018 akademik yılında üniversitemizde ilk kez öğrenci alınacak ön lisans programları şu şekilde belirlendi: Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Maliye Programı’nın ikinci öğretimine, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı’na, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları ve Teknolojisi Programı’na, Genç MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü’ne, Genç MYO Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümü’ne öğrenci alınacak.

Ayrıca daha önce Teknik Bilimler MYO’da açılan ve talep olmaması nedeniyle kapanan Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı’na, Genç MYO bünyesinde açılıp yine talep olmadığı için kapanan Organik Tarım Programı’na da öğrenci alınacak.  Her iki bölüm ve program üniversitemizin “Tarım ve Havza Bazlı Bölgesel Kalkınma” programı bağlamında gelecek vadeden bölümler arasında gösteriliyor.