Üniversitemizin 10. Doktora Programı ‘Fizik Anabilim Dalı’nda Açıldı

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü’nde altıncı doktora programı fizik anabilim dalında açıldı. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yaşayan Diller Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde devam eden dokuz doktora programına ‘Fizik Anabilim Dalı’nda da açılan doktora programının eklenmesiyle üniversitemizin 10. doktora programı açılmış oldu.

Halen Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde; Biyoloji Anabilim Dalı, Makine Mühendisliği Anabilim Dalı, Kimya Anabilim Dalı, Zootekni Anabilim Dalı, Tarla Bitkileri Anabilim Dallarında doktora programları bulunuyor. Yeni açılan ‘Fizik Doktora Programı’na da 2017-2018 akademik yılında öğrenci alınacak ve böylece Fen Bilimleri Enstitüsü’nün altı anabilim dalında doktora öğrenimi devam edecek.

Üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde; Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı ve İşletme Anabilim Dalı’nda doktora programları bulunurken; Yaşayan Diller Enstitüsü’nün Kürt Dili ve Edebiyatı ile Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dallarında doktora programları bulunuyor.