YÖK, 2 Yeni Lisansüstü Programı Açma Talebimizi Onayladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Üniversitemiz Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesinde ‘Kur’an Tarihi’ tezli yüksek lisans programı ile ‘Kıraat Tarihi ve Usulü’ tezli yüksek lisans programlarının açılması talebimizin uygun olduğunu belirterek bu iki programın açılmasını onayladı.

Üniversitemizin, Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesinde ‘Kur’an Tarihi’ tezli yüksek lisans programı ile ‘Kıraat Tarihi ve Usulü’ tezli yüksek lisans programlarının açılması konusundaki teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun incelemesi sonucunda Yükseköğretim Genel Kurulunca kabul edildi.

Daha önceden enstitü bünyesinde açılan ‘Kur’an-ı Kerim Okuma Kıraat İlmi’ tezli yüksek lisans programı ile birlikte Üniversitemiz Kıraat İlmi Enstitüsü toplamda 3 lisansüstü programa kavuşmuş oldu.

“Üniversitemiz, Kıraat İlmi Enstitüsü alanında Türkiye’de bir ilktir”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kıraat İlimi Enstitüsü’nü Türkiye’de ilk açan

üniversite olduklarını belirterek, kısa sürede bu alanda 3 yüksek lisans programına kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Rektör Çapak, Bingöl Üniversitesinin her yıl daha büyüdüğünü, büyümenin yalnızca niceliksel değil, niteliksel olduğuna dikkat çekti. Çapak, 5 enstitüye sahip olduklarını ve bu enstitüler bünyesinde 15’i doktora programı, 42’si yüksek lisans programı olmak üzere toplam 67 lisansüstü programla bu alanda öğretime devam ettiklerini söyledi.