YÖK Dış Değerlendirme Takımı Üniversitemiz Paydaşlarıyla Toplantı Yaptı

YÖK Kalite Kurulu tarafından görevlendirilen ‘Dış Değerlendirme Takımı’ Pilot Üniversite kapsamında üniversitemizin paydaşları olan Bingöl Valiliği, Kurum Müdürleri ve Bingöl'deki STK'lar ile 13 Kasım 2017 Pazartesi günü bir toplantı yaptı.

Üniversitemiz Senato Toplantı Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bingöl Valisi Ali Mantı’nın yanı sıra, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Genel Sekreter Doç. Dr. Abdullah Taşkesen, Dış Değerlendirme Takımı,  PİKOM ekibi, STK'lar, Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Bingöl Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü, Bingöl Orman ve Su İşleri Müdürü, Bingöl Ticaret İl Müdürü, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Müdürü, Bingöl Çalışma ve İş Kurumu Müdürü, Bingöl KOSGEB İl Müdürü, Bingöl Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü, Bingöl Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı ve üniversitemizin akademik ve idari personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitemizin Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma Alanında Pilot Üniversite seçilmesinin ilimize ve bölgemize yapacağı katkıları anlatarak, “Dış Değerlendirme Takımı, üniversitemiz birimlerinin adeta fotoğraflarını çekerek detaylı bir değerlendirme sürecine tabi tutmaktadır. Bu sürecin yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

“Bu bir denetleme değil, dostane destek sürecidir”

Dış Değerlendirme Takım başkanı Prof. Dr. Uğur Kölemen toplantıda yaptığı konuşmada "bu dış değerlendirme süreci, bir denetleme değil, dostane bir destek süreci olarak düşünülmelidir.

Burada sayın valimizin katılımı bizleri onurlandırmıştır. Paydaşlarla bu süreç daha güçlü olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Üniversite En Büyük Değerimizdir"

Toplantıda söz alan Vali Ali Mantı, böyle bir toplantı düzenlenmesinden dolayı teşekkür ederek "Üniversite bizim en büyük değerimizdir. Pilot üniversite olarak tarım konusunda, bal konusunda ve endemik bitkiler konusunda iyi tercih yapılmış. Karar verenlere teşekkür ediyorum. Bizdeki iyi niyet, birlik ve beraberlik ruhu inşallah üniversite ile birlikte harmanlarsak, daha güzel işler başarırız hepimiz. Hepimizin üniversitemize katkısı olacak ve üniversitemizin beklentilerin üstünden geleceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Toplantıya katılan paydaş temsilcileri, konuşmalarında ‘Pilot Üniversite’ kapsamında planlanan Arı ve Arı Ürünleri ile Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Tespiti konularının kendilerini heyecanlandırdığını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Dış değerlendirme Takımı Kimlerden Oluşuyor?

Başkanlığını Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Kölemen’in yaptğı Dış Değerledirme Takımı’nda; İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tüzin Baycan, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Rıfat Vural ve Doç. Dr. Oytun Okan Şenel ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Cuma Ay bulunuyor.