YÖK Dış Değerlendirme Takımı Üniversitemize “Ön ziyaret” Gerçekleştirdi

Beş yılda en az bir defa gerçekleştirilen dış değerlendirme sürecini yaşayan Üniversitemiz, YÖK Dış Değerlendirme Takımı tarafından ziyaret edildi. 09.10.2017 tarihinde gerçekleşen ziyarete Prof. Dr. Uğur KÖLEMEN başkanlık yaparken, Prof. Dr. Oytun Okan ŞENEL, Prof. Dr. Tüzin BAYCAN ve Cuma AY değerlendirici olarak, Prof. Dr. Mehmet Rıfat VURAL gözlemci olarak eşlik ettiler. İlk önce Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK ile bir araya gelen dış değerlendirme takımı, daha sonra kampüs içindeki bazı alanlara ziyaretler gerçekleştirildi. Kampus içerisinde Fen Edebiyat Fakültesi ile Pilot Üniversite kapsamında özellikle odakta yer alan Ziraat ile Veterinerlik Fakülteleri ziyaret edildi. Daha sonra Senato odasında Kalite komisyonu üyeleri ile bir araya gelindi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK’tan sonra akademik ve idari birim kalite sorumluları da kendilerini tanıttılar. Sonrasında söz alan Takım Başkanı Prof. Dr. Uğur Kölemen, asıl saha ziyaretinin gerçekleşeceği 12-15 Kasım 2017 tarihleri arasında, hangi hususlara özellikle dikkat edildiğinin altını çizerek, sözü diğer takım üyelerine bıraktı. Karşılıklı soru cevaplardan sonra, toplantı sonlandırılarak, takım üyeleri ile Rektörün görüşmesine geçildi. Bu görüşmede 12-15 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “saha ziyareti”nin içeriği karşılıklı olarak belirlendi. Her iki tarafın ziyaretten duydukları memnuniyetin belirtilmesi ile Takım üyelerinin Üniversiteden ayrılmaları gerçekleşti.