ZAZA TARİHİ VE EDEBİYATI PANELİ İLE TİYATRO GÖSTERİMİ YAPILACAK

Zaza Tarihi ve Edebiyatı Paneli ile Tiyatro Gösterimi Yapılacak

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından 10. yıl etkinlikleri kapsamında, Zaza Tarihi ve Edebiyatı Paneli yapılacak, aynı günün akşamımda ise Zazaca tiyatro sahnelenecek.

Bingöl Üniversitesi 10. yıl etkinliklerine devam ediyor. 10. yıl etkinlikleri kapsamında Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 12 Mayıs günü iki etkinlik düzenlenecek.

12 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezinde, Zaza Tarihi ve Edebiyatı Paneli yapılacak. Panelde; Abdullah Demir ‘Zazaların Menşei, Göç Hareketleri ve Kurmuş Oldukları Beylikler’, Arş. Gör. Murat Alanoğlu ‘Osmanlı Klasik Döneminde Zazalar (İdarî ve İktisadî Düzen)’, Hasip Bingöl ‘Zazaca Şiirin Tarihçesi ve Eleştirel Bir Yaklaşım’, Öğr. Gör. İbrahim Dağılma ‘Zaza Edebiyatında Modern Edebiyat Süreci’ isimli birer sunum yapacak.

Aynı gün aynı salonda akşam saat 19.00’da ise Şehri Bingöl Tiyatrosu tarafından ‘Niweş (Hasta)’ ile ‘Havalı alan’ tiyatro oyunları sahnelenecek.

12 Mayıs günü yapılacak her iki etkinlik de halka açık olup, tüm halkımız davetlidir.