Prof. Dr. İbrahim Yasin ERDOĞAN

Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu. 2002 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı’nda 2004 yılında yüksek lisans eğitimini, 2009 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2009 yılında Bingöl Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2011 yılında Bingöl Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü, Analitik Kimya Anabilim Dalı’nda Doçent oldu. 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Brown Üniversitesi’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak çalışmalar yaptı. 2016 yılında Bingöl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü’ne Profesör olarak atandı. Bingöl Üniversitesi’nin değişik birimlerinde Anabilim Dalı Başkanı, Bölüm Başkanı, Merkez Müdürü, Enstitü Müdürü, Dekan, Genel Sekreter olarak görev yaptı. 2020 yılından beri Rektör Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Birçok projede yer almış, çok sayıda lisansüstü tez yönetmiştir. Yayımlanmış 50’yi aşkın ulusal ve uluslararası makale ve bildirisi bulunmaktadır.

Detaylı CV için tıklayınız.