“2. Hesarek Kar Festivali” Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Hesarek Kar Festivali büyük bir çoşkuyla kutlandı. Hesarek Kayak Tesisleri’nde gerçekleştirilen Festivale Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Veysel Turan, kurum müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Festival, sabah saat 08.00’de öğrencilerimizin Hesarek Kayak Tesisleri’ne ulaştırılması ile başladı. Festivale katılmak isteyen öğrenciler sabahın erken saatlerinde Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi önünde toplandı. Buradan Bingöl Belediyesi, Üniversitemiz ve özel sektör araçlarıyla yaklaşık bin 500 öğrenci festival alanına götürüldü.

2. Hesarek Kar Festivali, düzenlenen programlar ve serbest zaman dilimleriyle devam etti. Öğrencilerin gönüllerince eğlendiği ve halaylar çekerek kutladığı festivale ilgi yoğun oldu. Bingöl Belediyesi Festival alanında çay ve çorba ikramı yaparak öğrencilerin sabah kahvaltısına katkıda bulundu. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri, öğretim elemanları tarafından hazırlanan sucuk-ekmek, köfte, ayran, su ve aşure festival alanında bulunanlara ikram edildi. Festival kapsamında Yemek Yarışması, Karlı Petekli Bal Yeme Yarışması ve Kayak Yarışı yapıldı.

Türkiye’de ilk kez festivalde yapılan Karlı Petekli Bal Yeme Yarışması ilgi ile izlendi. Yapılan yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

‘Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’

2. Hesarek Kayak Fetivali’nde öğrencilerimizi yalnız bırakmayan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek ‘Öğrencilerimizi seviyoruz. Sizler, bizlerin ve bu ülkenin geleceğisiniz. Bugün buraya gelen öğrencilerimizin güzel zaman geçirmelerini diliyoruz. Kültürel faaliyetlerimizin yanında böyle sosyal faaliyetleri de zaman zaman yapmamız gerekiyor. Burada birçok yarışma ve faaliyet var. Yoğun bir katılım olduğuna şahit oldum. Arkadaşlarımız programda aksama ve sorun olmaması için çaba harcıyorlar. Tabi her şeyi tek başımıza yapamıyoruz. Zaman zaman desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Bu vesileyle bizlere desteğini esirgemeyen Valimiz Ahmet Hamdi Usta’ya, Belediye Başkanımız Erdal Arıkan’a ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ dedi.

Festivale davet edilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ‘Sevgili gençler bizler her daim sizlerin yanındayız. Üniversitemizin sosyal ve kültürel her faaliyetinde elimizden geldiği kadar katkı sunuyor ve katılım sağlıyoruz. Sayın Rektörümüzün şahsında bu güzel organizasyona emek veren ve katkı sunun herkese teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum’ şeklinde duygularını ifade etti.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Festival heyecanı yaşayan öğrencilerle birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek, ‘Üniversitemiz tarafından düzenlenen 2. Hesarek Kar Festivali’nde sizlerle olmak, sizin mutlu olduğunuzu görmek bizi de mutlu ediyor. Yalnız gelmedim. Yanımda değerli iki vali arkadaşımı da getirdim. İlk defa yapılan Karlı Petekli Bal Yeme Yarışmasını izledik. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini takdim ettik. Başarılı olan ve katılım sağlayan bütün öğrencileri tebrik ediyorum. Bingöl’ümüzün hakikaten tanınması gereken ve tanıtılması gereken birçok yeri var. Hesarek’te bunlardan biri. İlin tanıtımına ve eğitimine katkılarından dolayı Rektör hocamızın şahsında programda emeği geçenleri tebrik ediyorum’ dedi

Festival boyunca keyifli vakit geçiren öğrencilerin festival bitiminde yorgun ama mutlu oldukları gözlendi.