BÜGEV’den 40 Bin Öğrenciye İftar

Bingöl Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BÜGEV) tarafından Ramazan Ayı’nda hafta içi her gün ortalama olarak 2 bin öğrenciye iftara yemeği verildi. Üniversite’nin merkezi yemekhanesinde düzenlenen iftar programlarına ailelerinden uzak olan ve sıcak bir iftar yemeği ile oruçlarını açmak isteyen öğrenciler bir araya geldi. .

Bingöl Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BÜGEV) tarafından organize edilen iftar yemekleri programı Ramazan Ayı boyunca hafta içi her gün ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğrenci yemekhanesinde verilen iftar yemeklerine ortalama günlük 2 bin öğrenci katıldı. Öğrenciler adına açıklama yapan Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Said Okucu; “Başta bu iş için emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak ve ekibine çok teşekkür ederiz. Ramazan gelmeden arkadaşlarla iftarı nasıl yetiştirebiliriz telaşını yaşarken, bizlere böyle bir güzellik yaptıkları için Bingöl Üniversitesi Geliştirme Vakfı’na Bingöl Üniversitesi öğrencileri olarak teşekkür ederiz” dedi.

“Ramazan maneviyatı ile öğrencilerimizle bir araya geldik”

İftar yemeği programları ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak “Rahmet ve mağfiret ayı olan bir Ramazan Ayı’nın daha sonuna geldik. Bingöl Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BÜGEV) olarak ailelerinden uzak olan ve sıcak bir iftar yemeği yemek isteyen öğrenciler için böyle organizasyonu gerçekleştirmek ve Ramazanın maneviyatı ile öğrencileri bir arada görmek bizleri oldukça mutlu etti. Öğrencilerimizin gönüllerine dokunabildiysek ne mutlu bizlere. Allah izin verirse bundan sonraki Ramazanlarda da aynı güzelliği yaşatmak niyetindeyiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Çapak,  hayır işinde kendilerini yalnız bırakmayan Bingöl Valisi Kadir Ekinci’ye, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a, Bingöl il Müftüsü Mustafa Topal’a, İş İnsanları Abdurrahman Özge, Beşir Uğur, Veysel Demirci, Mustafa Işık, Mehmet Barak, Ferit Safir, Ahmet Kalkan, Ziya Sözen ve Veysel Beri’ye katkılarından dolayı teşekkür etti.