Coğrafi İşaretli Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi Üniversitemizin Çiftlik Alanında Ekildi

Bingöl’ün ata tohumu olan ve coğrafi işaret belgesine sahip Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizde 5 dönümlük alanda ekildi. Hem akademisyenlerimiz hem öğrencilerimiz hem de çiftçilerimiz için çeşitli çalışmaların yapılacağı bu projede, istenen verim alınırsa daha geniş çaplı üretim yapılması hedefleniyor.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın belirttiği gibi, üniversitemiz tarım-havza bazlı çalışmalarını genişleterek bölgeye örnek olacak projelere imza atmaya devam ediyor. Çiftliğimizde sadece fasulye değil, ata tohumu domates, biber gibi diğer ürünler de yetiştiriliyor ve fideler talep eden vatandaşlarımıza dağıtılıyor.

İHA'da yer alan haberin tamamı için tıklayınız.

Video haber için tıklayınız.