Üniversitemiz ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ‘Kariyer ve Girişimcilik Günü’ programı düzenlendi. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın da katıldığı programa, iş dünyasından ve öğrenciler tarafından yoğun bir katılımın sağlandığı gözlendi.
Bingöl’de iş arayışında olan gençler ve kendi işini kurmak isteyenler için “Bingöl Kariyer ve Girişimcilik Etkinlikleri” düzenlendi. Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenen programda iş dünyasından önemli isimler, öğrencilere ve salonu dolduran katılımcılara kendilerini başarıya götüren hayat hikâyelerinden kesitler anlatarak, başarının sırlarını aktardılar.
Yoğun katılımın olduğu programa Vali Kadir Ekinci, Başkan Yücel Barakazi ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın yanı sıra kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işverenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Alacakaya Mermer ve Ar Alçı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü aynı zamanda Elazığ Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan, Beta Çay Gıda ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Uğur, Webhelp Bingöl Çağrı Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Levent Yalçın katıldı. Konuşmacılar, iş hayatındaki zorluklar, fırsatlar ve girişimcilikle ilgili iş tecrübelerini paylaştılar.
Programın başında bir selamlama konuşması yapan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ‘Kariyer ve Girişimcilik Günü’ etkinliklerinin özellikle gençler için önemli bir program olduğunu belirtti. Katılımcılar arasında genç yoğunluğu görmekten ziyadesiyle memnun olduğunu ifade eden Vali Ekinci, “Değerli gençlerimiz için, ülkemiz ekonomisinin bugünleri ve yarınları için girişimcilik konusu son derece önemlidir. Sosyal ve kültürel yapımızın bir sonucu olarak ve özellikle de üniversite gençliğinde girişimciliği öteleyen, erteleyen bir yapımız var maalesef. Oysa batı ülkelerinde gençlerde girişimcilik tecrübeleri erken yaşlarda başlıyor. Ancak bizde hala devlet üzerinden iş sahibi olma alışkanlığı devam ediyor. Sosyal yapımız ve aile kurumunun böylesine güçlü olması elbette güzel ve takdire şayandır. Ama bunun bir de handikapı vardır ki o da gençleri kendi ayakları üzerinde durma konusunda geciktirmesidir” dedi.
Kaderin Gayrete Aşık Olduğunu Bilerek Yaşamalıyız
Yunus Emre’nin, ‘Kaderin gayrete âşık olduğunu’ sözlerini hatırlatan Vali Ekinci, “Bunu bilerek yaşamak durumundayız. Kaderlerimizi değiştirebiliriz. Ülkemizde bir işsizlik gerçeği var, bunu aşmanın yollarından biri de girişimcilik ruhudur. İş, sadece masa başında olan değildir. Değerli gençler, hayallerinizi geniş tutun ve hayallerinizi gerçekleştirmekten de asla vazgeçmeyin. Ben üniversiteli yıllarımda farklı girişimcilik tecrübelerimle kendi harçlığımı kendim karşıladım. Arkadaşlar, risk almaktan lütfen kaçınmayın. Hayatta bir defa yaşayacaksınız. Tek çıkış kapısı olarak devlet memurluğunu düşünmeyin. Hayalleriniz olsun ve bunların peşinden koşun. Zarar edin, iflas edin ama bilin ki gayretlerinizin karşılığını öyle ya da böyle alacaksınız. Yüce rabbimiz hiç kimseyi rızıksız bırakmaz. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Rabbim yolunuzu açık etsin. Her şey gönlünüzce olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Tecrübelerini gençlerimizle paylaşmak üzere ilimize teşrif eden iş adamlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bingöl Üniversitesi’nde ‘KARİYER EĞİTİM MERKEZİ’ kurulacak
"Bingöl Kariyer Ve Girişimcilik" etkinliklerinde konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ise, Bingöl Üniversitesi bünyesinde ‘’Kariyer Eğitim Merkezi’’ kurulacağını açıkladı.
Kariyerin sadece üniversite öğrencilerini değil, herkesi ilgilendirdiğini söyleyen Prof. Dr. Çapak, “Bu yüzden sadece üniversiteden mezun oldukları alanlardan değil aynı zamanda alanları dışında da iş dünyasında yer edinmelerini sağlamak gerekir. Sadece ders notlarıyla mezun olunmamalı. Yoksa mezun olduktan sonra işsizlik ordusuna katılacağımız kaçınılmaz bir son olur” şeklinde konuştu.
İş hayatında tevazu, ahlak ve güven yoksa tutunmanın da çok zor olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çapak, “Gençlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri gerekiyor. Başarılı olmak istiyorlarsa sadece kendilerine verilenle yetinmemelidirler. Araştırmalılar ve kendilerine sürekli bir şeyler katmalılar. Çünkü gençlerimiz bizim için çok değerlidir” şeklinde konuştu.
Selamlama konuşmalarının ardından zamanda Elazığ Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan, Beta Çay Gıda ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Uğur ve Webhelp Bingöl Çağrı Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Levent Yalçın, girişimcilik, kariyer, iş hayatındaki zorluklar ve fırsatlar ile ilgili iş tecrübelerini paylaştılar. Hayatlarından örnekler vererek öğrenciler ve işverenlere başarıya giden yolun istemek ve ısrarla çalışmaktan geçtiğini belirten konuşmacılar, öğrencilere yenilikçi olmaları konusunda da tavsiyelerde bulundular.
Program, katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi.