Öğrencilerimizin 18 Projesine TÜBİTAK’tan Destek

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme sonuçları belli oldu. Yapılan değerlendirme sonuçlarına göre Üniversitemizin farklı fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim hayatına devam eden öğrencilerimizin öğretim elemanları danışmalığında hazırladığı ve TÜBİTAK’a sunduğu 23 projeden 18 tanesi destek almaya hak kazandı.  En çok projesi kabul gören fakültemiz 4 proje ile Fen Edebiyat Fakültesi oldu.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/2 Dönemi değerlendirme sonuçlarına göre birim bazında en çok projesi kabul gören fakültemiz 4 proje ile Fen Edebiyat Fakültesi oldu. Bu fakültemizi sırayla 3’er proje ile Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesi takip etti. Sağlık Bilimleri Fakültemiz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuzun 2 projesi destek bulurken, Diş Hekimliği Fakültemiz ve Mimarlık- Mühendislik Fakültemizin de 1’er projesi destek kapsamına alındı. Ayrıca Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun da 1’er projesi TÜBİTAK taraflıdan destek almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 18 öğrencimizin projesinin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmasının Bingöl Üniversitesi camiası olarak kendilerini çok gururlandırdığını belirterek şunları söyledi: “Üniversitemiz sadece fiziksel anlamda büyümüyor. Niteliksel olarak başarı çıtasını her yıl daha da üst sıralara tırmandırıyor. Obez üniversite olmayacağımızı daima söylüyorum. Nitelik olarak büyümeye devam edeceğiz. Başarıda öğrencilerimiz ile öğretim elemanlarımızı ve emek harcayan herkesi tebrik ediyorum.”