“Oruç ve Sağlık Paneli” Gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde İrfan Günsel Kongre Merkezinde düzenlenen ‘Oruç ve Sağlık Paneli’ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, İstanbul Üniversitesi Rektörü Osman Bülent Zülfikar, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Allaha inandık, imanımızla direnerek var olduk”

Moderatörlüğünü Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın üstlendiği, Söylemez, Şanlıdağ, Töre ve Tatar’ın açılış konuşmasını yaptığı ‘Oruç ve Sağlık Paneli’nde  Cumhurbaşkanı Tatar; Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ilahiyat ve tıp disiplinlerini buluşturan ‘Oruç ve Sağlık Paneli’nde üç farklı üniversitenin rektörlerinin olmasını, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağların ne kadar güçlü olduğunun göstergesi olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar; Allaha inandıklarını ve imanla direnerek var olduklarını, KKTC’nin bir İslam devleti olduğunu ve ülkede ibadete önem verildiğini, uzun saatler aç kalmanın zor durumdaki insanları anlamak için önemli olduğunu, iftarda ve sahurda birlikte yemeyi ise anlamlı bulduğunu belirtti.

Panelde, İstanbul Üniversitesi Rektörü Osman Bülent Zülfikar, ‘Oruç ve Sağlık Genel Teması’, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise ‘Sağlıklı Yaşama Orucun Etkisi’ konulu birer sunum yaptı.

‘Oruç sadece belli bir süre aç kalmak değildir’

Oruç ve Sağlık Paneli’nde söz alan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, panel vesilesiyle Yakın Doğu Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ‘Oruç sadece belli bir süre aç kalmak değildir. Bu açlık süresinde diğer kardeşlerini anlamak, elindekileri başkalarıyla paylaşmak, verilen nimetlere şükretmek ve insanın yaşamını düzene koymasıdır aslında. Oruç tutmanın manevi huzurunun yanında bilimsel olarak da insan sağlığına faydalarının olduğu, yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır’ şeklinde konuştu.

Panel soru-cevap faslıyla son buldu.