Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Hz. Peygamber Sevgisi ve Örnek Ahlakı” Konferansında Konuştu

Üniversitemiz tarafından düzenlenen, ‘Hz. Peygamber Sevgisi ve Örnek Ahlakı’ konferansı gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde 13 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş katıldı.  Karataş, “Peygamberi sevmek, O’na saygı göstermek, imanın tadını tatmak Allah’a yaklaşmaya vesiledir. Biz Peygamber Efendimizi ne kadar seversek onun da bizi ne kadar sevdiğini anlarız’’ dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak; Bizim için çok kıymetli, olan konuk ve çok önemli olan bir konu var; “Hz. Peygamber Sevgisi ve Örnek Ahlakı”. Mustafa hocamızı davet ettiğimizde, memnuniyetle karşıladılar. Hocamıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Allah Resulü’nün her yönünü bilmemiz, bizi O’na yaklaştırır’’

Allah’a inanan, ahirete kavuşmaya umut edenler için, Allah’ı çokça zikredenler için, her yönüyle en güzel örnek Allah Resulü’nün hayatıdır diyen Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Allah Resulünün her yönünü bilmemiz bizi ona yaklaştırır. Peygamberimiz’in yaşamından en ufak kesitini bile kendine örnek alanlar rahat etmiş, ona hayran kalmıştır. Peygamberimiz çevresindeki tüm müminlere güler yüzle bakardı. Hiç kimseye sert konuştuğu, sert baktığı görülmemiştir. O, kalp kırmazdı, kimseyi incitmezdi. Çocuklara olan yaklaşımı da aynı şekildeydi. Onlara sert konuşmaz, tatlı sözlerle yaklaşırdı. Peygamber Efendimiz, çocukların eğitimine de önem verirdi. Kendi çocuklarını ve torunlarını güzel ahlakıyla yetiştirdi” şeklinde konuştu.

“Bir insanı gönlü ne kadar genişse, sevgisi de o kadar geniştir’’

Peygamberi sevmenin, O’na saygı göstermenin, imanın tadını tatmanın Allah’a yaklaşmaya vesile olduğuna vurgu yapan Karataş, “Biz Peygamber Efendimizi ne kadar seversek, onun da bizi ne kadar sevdiğini anlarız. Kur’an-ı Kerimde Peygamberimiz müminlere karşı düşkünlük derecesinde sevgi besliyor. Bir insanı gönlü ne kadar genişse, sevgisi de o kadar geniştir” dedi.

“Dinimizin özeti insana hizmettir’’

Peygamber Efendimizin güzel ahlakından bahseden Karataş, “Onun ahlakı suretinde de güzeldir. Bize de örnek olan ahlakıydı. Dar günlerde, kıtlıkların olduğu zamanlarda ezan okunduğunda camide namaza başlamadan önce, camideki aç kalmış cemaati doyurur, daha sonra namaza başlardı. Buradan şunu anlıyoruz ki öyle bir ahlaka sahip Peygamberimiz var ki, farz bir ibadeti yani namazı erteleyip, önce açı doyurur sonra namazı eda ederdi. Dinimizin de özeti budur: İnsana hizmet’’ şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan kongre merkezinde gerçekleştirilen programa Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Altunhan, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Çiftci, Genel Sekreter Vekilimiz. Öğr. Gör. Mesud Öğmen, kurum amirleri, akademisyenler, öğrenciler, idari personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program dinleyicilerden gelen sorular cevaplandıktan sonra sona erdi.