ARA
LANGUAGE

HABERLER

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Aşçılık Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilerimize Teşekkür Belgesi Verdi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, 16-21 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenen ‘Diyarbakır 3. Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması’nda 6’sı altın ve 3’ü gümüş olmak üzere toplamda madalya 9 kazandı.  Yarışmada madalya kazanan öğrencilerimize; Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak tarafından teşekkür belgesi verildi.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Konferans salonunda gerçekleştirilen teşekkür belgesi takdim törenine Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Genel Sekreter Vekilimiz Öğr. Gör. Mesud Öğmen, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Prof. Dr. Yaşar Baş, öğretim elemanları ile yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı. 

“Çıtayı Yükselteceğiz”

2007 yılı sonrası kurulan üniversiteler arasında bölge itibariyle en iyi üniversite olduklarını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Fiziki olarak, öğretim elemanı sayısı bakımından, öğrenci sayısı bakımından bölge içinde en iyi üniversiteyiz. Fiziki olarak üniversitemiz çok büyüdü, yapılacak çok şey kalmadı. Bundan sonraki aşama; kendimizin gelişimine ve öğrencilerimizin gelişimine odaklanmaktır. Aşçılık yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum, başarılarının daim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Üniversitemiz 9 Madalya ile Yarışmada Birinci Oldu

16-21 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Group’un organize ettiği Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda gerçekleştirilen Diyarbakır 3. Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması’nda; Aşçılık Programı öğrencilerimiz 6’sı altın, 3’ü gümüş olmak üzere toplamda 9 madalya kazanarak, 7 üniversitenin katıldığı yarışmada en çok madalya kazanan üniversite oldu.

Yarışma; Ana Yemek Kategorisi, Deniz Ürünleri – Balık Kategorisi, Yöresel Lezzetler Kategorisi, Tatlı Kategorisi, Şeker Hamuru ve Çikolata Kategorisi olmak üzere 5 alanda yapıldı.