Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin Müjdesini Almak İstiyoruz’’

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, ‘2021-2022 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda ilimizin ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri’nde bir araya geldi. Toplantıda 2021-2022 akademik yılı hakkında basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Rektör Çapak, 4 yeni fakültenin açılması konusunda YÖK’e müracatta bulunduklarını, bu fakülteler içerisinde Bingöl için şu an en uygun olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’ni gördüklerine dikkat çekti.

“Üniversitemiz, Bölge Üniversiteleri Arasında Çok İyi Konumda Bulunuyor”

Bingöl Üniversitesi’nin kuruluş yılları baz alındığında kendi emsalleri arasında çok iyi konumda olduğuna vurgu yapan Çapak, “Üniversitemiz, bölge üniversiteleri arasında çok güzel bölüm ve programlara sahip. Geldiğimiz aşama artık nicelikten öte niteliktir. Bugüne kadar 24 bin civarında mezunumuz var. Şu anda mevcut 16 bine yakın öğrencimiz var. Web of Science, URAP ve AD indeksinde kişi başına düşen yayın ve atıf sayısında köklü üniversiteleri geride bırakmış bulunuyoruz. Bölge üniversiteleri arasında birinci durumdayız. Uluslararası ofisimiz vasıtasıyla 25 farklı ülkeden 55 üniversite ile öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı alanında iş birliğimiz devam ediyor” dedi.

“Üniversitemize 4 Yeni Fakültenin Kurulması İçin YÖK’e Müracatta Bulunduk”

Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakülteleri’ni üniversitemize kazandırmak için YÖK’e müracatta bulunduklarını belirten Rektör Çapak, “Bunlar arasında alt yapı bakımından hazır olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’dir. Mevcut Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yeni hastane yapılmasıyla üniversitemize devredilmesi yapılırsa bu fakültemizi buraya kurmayı amaçlıyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarla gerekli görüşmeler yapıldı. Bu alanda yetişmiş öğretim elemanımız da var. Ayrıca termal sular Kaleönü Mahallesi’ne kadar getirilmiş durumdadır. Ancak bu işlerin hızlanması için topyekûn olarak basınımızın, kamuoyumuzun ve siyaset kurumlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Ağustos Ayı’nda ilimize Cumhurbaşkanımızın gelme olasılığı yüksek. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültemiz’in kurulması müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımızdan duymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KPSS ile Personel Alımı Dışında Daha Şeffaf Bir Alım Yöntemi Var mı?”

Son günlerde bazı parti temsilcilerinin ve bazı medya organlarının üniversitemize personel alımı ile ilgili olarak mesnetsiz ve gerçeğe aykırı haber ve söylemlere maruz kaldıklarını söyleyen Rektör Çapak, “personel alımımız oldukça şeffaf. Alım şartları belli. Bu şartlar, ilgili kanuni yerlerde yayınlandı. Şartları taşıyan herkes müracaat edebildi. En şeffaf personel alım şekli olan KPSS ile alımları yaptık. Şartları taşımadığı halde müracaat edenlere de neden değerlendirmeye alınmadıkları açık bir şekilde ilan edildi. İlan halen üniversitemizin web sayfasında duruyor. Bizim değerlendirmemizden emin olmayanlar hukuk kurumlarına başvurma hakkına sahip. Eğer haberde kişiye ya da kuruma bir itham varsa tarafsızlık gereği olarak mutlaka itham edilen tarafın da görüşü alınmalı. Bu durumda haberde denge sağlanmış olur. Aksi halde iftira atılmış olur” dedi.

Üniversitemizin Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri’nde yapılan basın toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekilimiz Öğr. Gör. Mesud Öğmen, ilimizin ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.