Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın İhlas Haber Ajansına Verdiği Röportaj

’’Bütün olarak bakıldığında Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara”

’Gelişimde Lider Üniversite’ sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye’de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak” dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitenin çalışmaları hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. 2016 yılında göreve geldiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Çapak, 2016-2024 yılları arasında 39 ön lisans, 15 lisans, 52 lisansüstü yeni programın açıldığını, Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Merkezinin yakın zamanda açılacağını, Kıraat İlmi Enstitüsü, Spor Bilimleri Fakültesi ile Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, hayvan hastanesi, çok amaçlı kütüphane gibi birçok eğitim binasının üniversite bünyesine kazandırıldığını söyledi.

Haber detayı için