Tecrübe Paylaşım Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Senato Odasında düzenlenen tecrübe paylaşım toplantısına, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın yanı sıra Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Veysel Turan ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörleri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, açılış konuşmasında Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ü ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çapak, “Başkanımızla yurtdışındaki bir fuarda karşılaştık ve kendisini Bingöl’e davet ettik. Sağ olsunlar bizi kırmayıp geldiler. Uluslararasılaşma, Türkiye için büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanımız, yabancı öğrencilerin ülkemizde yetişip gönül elçilerimiz olmasını arzu ediyor. Maarif Vakfı bu konuda öncü bir rol üstleniyor. Onların desteğiyle fuarlarda başarılı sonuçlar elde ettik ve iş birliğimizin devamıyla Türkiye'nin kazanımlarını artıracağız” dedi.

Toplantıda söz alan Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ise Bingöl Üniversitesi’nin ev sahipliğine teşekkür ederek, “Bingöl’e gelmekten mutluluk duyuyorum. Maarif Vakfı olarak 52 ülkede eğitim kurumlarımızla faaliyet gösteriyoruz. Buralarda 53 bin civarında öğrencimiz var. Altyapı ve personel sayımız yeteri düzeyde.  Türkiye'de son yıllarda bu konuda çok geniş bir şekilde kalkınma planlarında, hükümet programlarında, Cumhurbaşkanımızın günlük konuşmalarında, Milli Eğitim Bakanlarının stratejik belgelerinde, YÖK'ün belgelerinde bunu bir devlet politikası haline getirmiş durumda. Amacımız, Türkiye adına uluslararası alanda okullar açarak bunları marka haline getirmek. Türkiye'de 330 bin yabancı öğrenci eğitim görüyor ve bu potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz. Bu alanın organize edilmesi ve öğrencilere adaptasyon kursları verilmesi gerekiyor. Uluslararası ilişkiler ofislerinin bu konuda desteklenmesi önemli” dedi.

Toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelini artırmak ve nitelikli uluslararası öğrencilerin Türkiye'de eğitim görmesini sağlamak amacıyla görüş alışverişinde bulunuldu. Maarif Ajansı uzmanları, üniversitelerin yurtdışında tanınırlığını artırmak için bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.