Üniversitemiz Fas’taki Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarına Katıldı

Bingöl Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı tarafından 3-4 Şubat 2024 tarihleri arasında Fas'ın Kazablanka ve Marankeş şehirlerinde düzenlenen 'Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı'na katıldı. Kazablanka ve Marakeş’teki fuarlarda Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının eğitim kalitesi ve çeşitliliği büyük bir ilgiyle karşılandı.

Fuarın açılışı, Türkiye'nin Fas Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bitlis Eren, Erciyes, Kastamonu, Sabahattin Zaim ve Selçuk Üniversitelerinin rektörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Faslı öğrencilerin fuara gösterdiği yoğun ilgi, Türkiye'nin eğitim alanındaki prestijini gözler önüne serdi.

Fas Eğitim Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, 55 bin civarında Faslı öğrenci yurt dışında eğitim görüyor. Bu istatistik, fuara olan ilginin yüksek olmasının ana sebeplerinden biri olarak gösteriliyor. Fuarda konuşan yetkililer, Türk üniversitelerinin seçilmesinin, Türkiye'deki yükseköğretim kalitesinin Faslı öğrencileri cezbetmesinden kaynaklandığını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi olarak fuara katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ‘Ülkemizi ve Üniversitemizi burada temsil etmenin mutluluğunu yaşadık. Üniversitemizin sahip olduğu olanakları burada öğrenci adayları ve ilgili kurum yöneticileriyle paylaştık. Bu fuarda bizleri ziyaret eden öğrenci adaylarına Üniversitemizin program çeşitliliğinin yanında sosyal donatıları, güçlü akademik kadrosu, fiziki yapısı ve Bingöl’ümüzün coğrafi konumunu anlattık. Fuarın Bingöl Üniversitesinin uluslararası alanda görünürlüğünü daha da arttıracağına ve Faslı öğrencilere önemli eğitim imkanları sunacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle organizasyonda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Fuarda Üniversitemiz standı yoğun ilgi gördü. Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç, standımızı ziyaret etti. Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, misafirine YÖK'ün 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması' projesi kapsamında Pilot Üniversite olan Üniversitemizin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Üniversitemiz tarafından üretilen Bingöl balını takdim etti.

Üniversitemizi temsilen fuara katılım sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’a Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Doç. Dr. Veysel Turan eşlik etti.