Üniversitemiz ile Fas Université Cadi Ayyad Arasında İş Birliği Yapılacak

Üniversitemiz ile Fas’ın önemli üniversitelerinden biri olan Université Cadi Ayyad arasında iş birliği yapılacak. İki üniversite arasındaki iş birliği için yapılan toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Fas Université Cadi Ayyad Rektörü Prof. Blaïd Bougadır’ın yanı sıra Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Veysel Turan ile Université Cadi Ayyad’dan bir heyet de hazır bulundu.

“Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını artırmak temel hedeflerimizden biridir”

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, iki üniversite arasında iş birliği toplantısında yaptığı konuşmada Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını artırmanın temel hedeflerimizden biri olduğunu ifade ederek; “Üniversiteler her ne kadar mekânsal olarak belirli bir yere bağlı olsa da, verilen eğitim ve akademik başarı bakımından küreselleşmelidir. Artık dünyanın birçok bölgesindeki öğrenciler başka ülkelerde eğitim görmek ve akademik başarılarını uluslararası ölçekte değerlendirmek istiyor. Bu doğrultuda biz de Üniversitemizin uluslararası düzeyde tanınırlığını yükseltmek ve yabancı öğrenci sayısını artırmak amacıyla bu tür iş birliklerini ve uluslararası fuarları önemsiyoruz. Bizim temel hedeflerimizden biri toplam öğrenci sayımızın yüzde 10’u kadar yabancı öğrenci sayısına ulaşmaktır. Üniversitemiz hali hazırda 40 farklı ülkeden bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor, bu tür ortak çalışmalar ile bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Diğer bir husus ise iki üniversite arasında ortak çalışma alanları oluşmuş olacak. Her iki ülkenin ortak sorunlarından biri olan deprem konusunda ortak çalışmalar yapacak olmamız önemlidir. Üniversitemizin tarım ve havza bazlı kalkınma alanında ihtisaslaşmasından dolayı, özellikle arı ve arı ürünleri alanında yeni yöntemler geliştirilmesi ve uygulanması iş birliğimizi pekiştirecektir. Ayrıca Memoranda ve Erasmus Plus antlaşmaları ile öğrencilerimiz ve personellerimiz arasındaki ortak çalışma alanlarının da artacağını düşünüyorum” dedi.

“İki üniversite arasında ortak çalışmalar yürütülecek”

Université Cadi Ayyad Rektörü Prof. Dr. Blaïd Bougadır yaptığı konuşmada, ‘Université Cadi Ayyad, 125 bin öğrencisi ile Fas’ın en önemli üniversitelerinden biridir. Bingöl Üniversitesi ile ortak master ve doktora programları, sosyal bilimler alanında iki ülkenin geçmişten gelen ortak yönleri üzerine çalışmalar, yeni arıcılık metotlarının geliştirilmesi, ortak ikili projelerin hazırlanması konularında iş birliği yapılması ile ilgili görüş birliğine varılması bizleri mutlu etti. Ayrıca, Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın bu iş birliği ortamını oluşturmasından ve kendilerini burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum’ ifadelerini kullandı.

Program, Université Cadi Ayyad’a bağlı Marekesh Inovasyon Merkezinin ziyareti ile tamamlandı.