Üniversitemiz İşçi Statüsündeki Personel Maaşlarına Ortalama Yüzde 57,16 Oranında Zam Yaptı

Üniversitemiz bünyesinde görev yapan işçilerimizi temsilen Tez-Koop-İş sendikası ile yapılan görüşmeler neticesinde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere işçi statüsündeki personellerimize ortalama yüzde 57,16 oranında maaş zammı yapıldı.

Üniversitemiz ve Tez-Koop-İş Sendikası arasında yapılan müzakereler sonucunda 'Protokol Sözleşmesi’ Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Tez-Koop-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Pekgöz tarafından imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak imza töreninde yaptığı konuşmada, “Günümüz şartlarında oluşan ekonomik zorluklara karşı personelimizi korumak ve onların hayat standardını yükseltmek amacıyla elimizden gelen imkanları en üst düzeyde değerlendirdik. Personelimizin gerek özlük hakları gerekse mali hakları konusunda tatmin edici artış yapmaya çalıştık. Bu sözleşme ile personellerimize ortalama yüzde 57,16 oranında maaşlarında bir iyileşme sağlanmış oldu. Kurumumuzda çalışan işçi personellerimize hayırlı olsun” dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında imzalanan Protokol Sözleşmesine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Veysel Turan, Tez-Koop-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Pekgöz ve Üniversitemizin sendika temsilcisi Bayram Hasar katıldı.