ÜNİVERSİTEMİZDE BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ

Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı YÖK’ten Onay Aldı

YÖK, Üniversitemizin Kıraat İlmi Enstitüsü “Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı” bünyesinde açmayı planladığı ve Türkiye’de ilk olan Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı” talebimizi uygun gördü. Yeni programın açılması ile birlikte Kıraat İlmi Enstitüsü çatısı altındaki tezli yüksek lisans program sayısı 2’ye yükseldi.

“Bu program ülkemizde alanındaki ilk lisansüstü programdır”

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programını açma taleplerinin YÖK tarafından onaylanmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesinde açmayı planladığımız Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı için YÖK’e yaptığımız başvuru onaylandı. Kıraat İlmi Enstitüsü Türkiye’de alanında açılan ilk Enstitü olduğu gibi yeni açılan bu program da yine Ülkemizde alanındaki ilk lisansüstü programdır. Bu vesileyle çalışmalarımızı titizlikle yürütmekteyiz. Açılması düşünülen programları ülkemizin kıraat alanında önde gelen hocalarıyla beraber tartışarak ve inceleyerek İslam dünyasına ve bilim dünyasına kazandırmaya çalışıyoruz. Talebimizin onaylanmış olması bizleri memnun etti. Üniversitemize ve bilim camiasına hayırlı olsun” dedi.