Üniversitemizde Musiki Konseri Verildi

Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını nedeniyle üniversitemizde ara verilen kültürel etkinliklere pandeminin etkisini kaybetmesiyle yeniden start verildi.

18 Mayıs Çarşamba günü başlayan Bingöl Üniversitesi 4. Kitap Fuarı ile aynı gün musiki konseri de verildi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Demirci tarafından verilen konserde sanatçılar, tasavvuf geleneğimizin seçkin eserlerini seslendirdiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, programda yaptığı selamlama konuşmasında bu tür kültürel programların insanların kendilerini yenileme ve geliştirmeleri için vesile olacağına inandığını belirterek, “Dini musiki bir eğlence musikisi değil, dinlendiren, düşündüren ve ruh sağlığımıza katkı sağlayan bir musikidir. Bizleri kırmayarak Üniversitemize güzel bir konser için teşrif eden musiki sanatçısı hocalarımıza ve sizlere teşekkür ederim’’ dedi.

Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Şamil Dağcı, Genel Sekter Vekilimiz Öğr. Gör. Mesud Öğmen, fakülte dekanlarımız, yüksekokul müdürlerimiz, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş dinleyici olarak katıldı.

Konser sonunda Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak tarafından sanatçılara plaket takdim edildi.