Üniversitemizi Tercih Oranı Yüzde 99 Olarak Gerçekleşti

Öğrencilerin merakla beklediği 2022 YKS sonuçları açıklandı. 15 Ağustos 2022 tarihinde açıklanan sonuçlara göre üniversitemizin açtığı 4 bin 880 kontenjanın 4 bin 787’si doldu. Bu sonuçlarla Bingöl Üniversitesi’nin tercih oranı yüzde 99 olarak gerçekleşti.

Lisans bölümlerine bin 787 öğrenci yerleşti

Yerleştirme sonuçlarına göre tüm fakülteler için açılan kontenjanlar dolarken Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi için açılan kontenjanların tam dolmadığı görüldü. Buna göre lisans bölümleri için belirlenen bin 880 kontenjanın bin 787’si dolmuş oldu. Bu sayılara Spor Bilimleri Fakültesi’nin özel yetenekle alacağı 120 kontenjan ekli değildir.

Ön lisans bölümlerine 3 bin 42 öğrenci yerleşti

Yoğun ilgi gören ön lisans programlarının tamamı dolmuş oldu. 3 bin 42 kontenjanın verildiği ön lisans programlarının doluluk oranı yüzde 100 oldu.

Lisans ve ön lisans için ayrılan kontenjanların genel doluluk oranı ise yüzde 99 olarak gerçekleşti.

“Bingöl Üniversitesi’ni Tercih Edenler Mutlu Olacak”

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimize Bingöl Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Bingöl Üniversitesi büyümeye devam ederek kalitesini ortaya koymaktadır. Fiziki ve akademik anlamda çok iyi bir altyapıya sahip olan üniversitemiz, modern bir kampüs, güzel bir sosyal yaşam alanı ile bilim ve kültür merkezidir. Her bölüm ve programımızdaki uygulama alanları çağın gereklerine göre dizayn edildi. Öğrencilerimizin mutlu olması için her türlü çabayı gösterme gayretindeyiz. Bizi tercih edenler her zaman mutlu olacaklar” dedi.

Kayıtlar 22 Ağustos’ta başlıyor

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre bir programa kayıt yapma hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri çevrimiçi olarak 22-24 Ağustos, herhangi bir nedenden dolayı internet üzerinden kayıt yaptıramayan adaylar, 25-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında üniversitemize şahsen başvurarak kayıtlarını yapabilirler. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.