ÜNİVERSİTEMİZİN 2022 YILI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Her yıl yapılan Üniversitemizin Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nün 2022 yılı değerlendirme toplantısı 23 Eylül Cuma günü yapıldı. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın yanı sıra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Üniversitemiz rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Üniversitemiz Genel Sekreteri Öğr. Gör. Mesud Öğmen, Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Kayıntu ve birim personelleri katıldı.

“Yabancı uyruklu öğrenci sayımız iki yılda yaklaşık 34 kat arttı”

Dış İlişkiler 2022 yılı değerlendirme toplantısında konuşan birim koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Kayıntu, Bingöl Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrenci sayısı bakımından iyi bir konumda olduğunu ifade etti. Kayıntu, 2020 yılında yabancı uyruklu öğrenci sayılarının yalnızca 10 kişi olduğuna dikkat çekerek, geçen iki yıl zarfında bu sayının yaklaşık 34 kat artarak 2022 yılı itibariyle 338 kişiye ulaştığını ve 30 ülkeden yaklaşık 60 üniversite ile ikili antlaşmalarının olduğunu söyledi. Kayıntu, yabancı uyruklu öğrenci sayılarını da toplam öğrenci sayısının yüzde 10’nuna çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

“15 Yıllık Bingöl Üniversitesi güzel çalışmalar yürütmüş”

Toplantıya katılan Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Bingöl Üniversitesi’nin 15 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen güzel çalışmalar yürüttüğünü bu vesile ile Rektörümüzü ve ekibini tebrik ediyorum dedi.  Kendilerinin de yurtdışında Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavları (YÖS) yaptıklarını, bu sınavlara yoğun katılım olduğunu ifade eden Karacoşkun,  2022 yılı içinde 400'e yakın yabancı uyruklu öğrencilerin olduğunu, bu noktada üniversitelerin ortak çalışmalarının önem arz ettiğine dikkat çekti.

“Yurtdışında akredite olmuş firmalarla görüşmeler olumlu sonuçlar verebilir”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, TÖMER sınavlarını farklı ülkelerde yapmanın bir avantaj olduğunu beyan ederek şöyle konuştu: “Bizim TÖMER’de 17 sınıfımız var. Afrika'nın çeşitli ülkelerinden ve Türki Cumhuriyetlerden öğrencilerimiz var. 2022 yılı itibariyle 3 bin 500'e yakın yabancı öğrencimiz var.  Bu konuda yurtdışında akredite olmuş firmalarla görüşmeler olumlu sonuçlar verebilir”.

“Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüz, bizleri onurlandıran çalışmalar yürütüyor”

Üniversitemizin Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nün 2022 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Dış İlişkiler birimimiz, bizleri onurlandıran çalışmalar yürütüyor. Yakın zamanda İspanya’da 140 ülkeden 6 bin katılımcıyla gerçekleştirilen eğitim fuarına katıldık. Orada hem üniversitemizi tanıtma fırsatı bulurken aynı zamanda da diğer üniversitelerle ikili antlaşmalar yaptık. Ziyaretlerinden dolayı Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’a ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a çok teşekkür ediyorum. Birlik içinde tecrübe paylaşımları yaparak daha güzel işler çıkarabilir. Bu vesileyle bende tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.