YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitemiz Senato Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 6. Dönem Toplantısına katılmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ı ziyaretinden sonra Üniversitemiz Senato Salonu’nda senato üyeleriyle yapılan toplantıya katıldı.

Senato Salonu’nda yapılan toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreterimiz Öğr. Gör. Mesud Öğmen ve senato üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, “YÖK Başkanımızı üniversitemizde ağırlamaktan mutlu olduk. Senato üyelerimize zaman ayırarak bizlerle bir araya geldiği için YÖK Başkanımıza teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Üniversitenin İklimine, İlim İştiyakı Cemresi Düşmesi Lazım”

Toplantıda yaptığı konuşmada Bingöl’e ilk kez geldiğini söyleyen Prof. Dr. Erol Özvar, “Buraya ilk gelişim ve iki günden beri buradayız ve Bingöl’den çok memnun kaldık.  Rektörümüzle beraber Bingöl’ü gezdik, üniversiteyi dolaşma fırsatı bulduk. Bingöl Üniversitesi’nde olmaktan fevkalade memnun olduğumu ve ayrıca sizlerle bir araya gelmekten memnun olduğumu belirtmek isterim” dedi.

Bingöl Üniversitesi’nin 2006 yılından sonra kurulan yeni nesil üniversiteler arasında yer aldığına dikkat çeken Özvar, “Bingöl Üniversitesi’nin geldiği durumu biliyoruz. İki gündür görüyorum muazzam bir potansiyeli var. Daha güzel yerlere gelmesini temenni ediyorum. Üniversiteler, kapısından girildiği andan itibaren hocasını ve öğrencisini okumaya teşvik eden, heveslendiren bir atmosferin içerisinde olması lazım. Eğer böyle bir ortam yoksa orada halledilmesi gereken sorunlar vardır demektir. Üniversiteleri diğer kurumlardan ayıran en önemli hususların başında, içine girildiğinde ilmi iştiyakın yükseldiği müesseseler olduğu için önemlidirler. Üniversiteler ilmi araştırmalar için, öğrenciye ayrılan vaktin olduğu ortamlardır. Üniversitenin iklimine, ilim iştiyakı cemresi düşmesi lazım. Böyle olursa o üniversite için ilimde, bilimde hiçbir engel kalmaz. Üniversiteleri üniversite yapan da budur” şeklinde konuştu.

Toplantı senato üyelerinin öneri ve talepleriyle sona erdi.