YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar Üniversitemiz Birimlerini Ziyaret Etti

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen ÜNİDAP 6. Dönem Toplantısına katılmak üzere ilimize gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve toplantıya katılan üniversite rektörleri; Üniversitemiz Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri, Hayvan Hastanesi, Modern Arıcılık Merkezi (BÜMAK), Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimini (PİKOM), Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, birim gezi ve ziyaretleri sonrasında yaptığı konuşmada; “Kıymetli öğrencilerimizle bir araya gelerek sohbet ettik, coğrafi işaret tescilli Bingöl balı ve arıcılık üzerine konuştuk. Bingöl Üniversitesinin kuruluşundan bugüne geçen 15 yılda kat etmiş olduğu mesafe ve gelişmeyi bizzat müşahede etmekten mutluluk duyuyoruz. Sadece Bingöl Üniversitesinin değil, özellikle 2006-2008 yılları arasında kurulan yükseköğretim kurumlarımızın artık kuruluş sürecinden çıkıp kurumsallaşma ve olgunlaşma sürecinde olduklarını memnuniyetle gözlemliyoruz.’’ dedi

BÜMAK ziyareti sırasında kısa süre önce coğrafi işaret tescili alan ve ünü ülke sınırlarını aşan şifa kaynağı Bingöl Balı ve PİKOM projesi kapsamında geliştirilen yöresel ballı lezzetler misafirlere ikram edildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar daha sonra Üniversitemiz Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesi cep sinema salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet ederek onların talep ve önerilerini dinledi.